top of page

Over ons.  

HET TEAM ACHTER WILDERHISTORIES & WILDERNISSEN 

 

Wilderhistories begon in 2021 als een expeditie van Hannes Delanoeije en Linde De Vroey

In 2022 ging Wildernissen van start, en kregen we versterking van Sanne Huysmans en Laure De Vroey. 

_DSC1316.JPG

Linde De Vroey

Linde (°1990) is oprichter van Wilderhistories. Ze schrijft, bedenkt en monteert onze luisterwandelingen, tekent kaarten en beheert de website. Als lid van het kernteam van Wildernissen denkt ze de podcast en concepten mee uit, neemt ze interviews af en treedt op als monteur. 

 

Linde studeerde geschiedenis en filosofie. Ze werkt aan een filosofisch doctoraatsonderzoek rond rewilding aan de Universiteit Antwerpen, waarbij ze focust op de rol van geschiedenis, traditie en andere culturele aspecten in herwilderingsprojecten. 

linde@wilderhistories.be 

Hannes Delanoeije

Hannes (°1985) is oprichter van Wilderhistories. Hij doet historisch onderzoek, schrijft, bedenkt en monteert onze luisterwandelingen. Als lid van het kernteam van Wildernissen denkt hij mee concepten uit, treedt hij op als interviewer en monteur, en schrijft hij over wilde zaken in historisch perspectief. 

 

Hannes studeerde geschiedenis en volgde een opleiding tot leerkracht. Hij werkt als leraar Nederlands in het volwassenenonderwijs en als zelfstandig gids in musea en natuurgebieden. Hannes kende een jeugd dichtbij de natuur, gevuld met fantasie en ridderverhalen. De fascinatie voor de verbinding tussen cultuur en natuur, de plaats en de rol die de mens hierin kan opnemen, blijven een leidraad in zijn werk en leven.

hannes@wilderhistories.be

_DSC1120.JPG
_DSC0011.JPG

Laure De Vroey

Laure (°1992) maakt deel uit van het kernteam van Wildernissen. Ze denkt de podcast en concepten mee uit, treedt op als interviewer en monteur, en schrijft over de rol van cultuur in de natuur en vice versa. 

 

Laure is beleidsmedewerker bij natuurorganisatie BOS+. Ze combineert een opleiding als architecte met een liefde en hang naar open ruimte en natuur. Als beleidsexpert zet ze zich in voor een meer bosrijke, groene en wilde leefomgeving, en een sterker draagvlak voor bos en natuur. 

 

Sanne Huysmans

Sanne (°1988) maakt deel uit van het kernteam van Wildernissen. Ze denkt de podcasts en concepten mee uit, neemt interviews af, werkt mee aan de montages en schrijft literaire bijdragen voor de podcast. 

 

Sanne is schrijfster. Ze studeerde politieke wetenschappen en later filosofie. Haar filosofische debuutroman Rafelen werd genomineerd voor de Cutting Edge Awards en de Hypatia-prijs en bekroond met de publieksprijs van de Confituur Boekhandels. Ze is teamlid van filosofiehuis Het zoekend hert en een van de drijvende krachten achter het platenlabel Aspen Edities. Maar bovenal houdt ze van planten, woont te midden ervan, werkt ermee en verwerkt ze in vele vormen.

DSCF2763.jpg

 

Wilderhistories werd begin 2021 opgericht door Hannes Delanoeije en Linde De VroeyZij maken audiotours vanuit een gedeelde fascinatie voor de vergeten lagen van de geschiedenis, en voor wandelingen op wilde plaatsen. 

In 2022 ging Wildernissen van start, waarbij Hannes en Linde versterking kregen van Sanne Huysmans en Laure De Vroey in het kernteam van de podcast. Hiervoor leggen de vier makers hun diverse achtergronden, expertise en ideeën samen vanuit een gedeelde liefde voor wildernis.

 

We doen een beroep op andere wildemannen en -vrouwen voor vormgeving, postproductie, muziek, tekst en stemmenwerk. Nicolas Anné, Lennert De Vroey en Kobe Van Olmen zijn vaste muzikanten en componisten. Judith Herman maakte het logo en het ontwerp voor Magisch Rivierenland. Valentin Beyer realiseerde de postproductie en techniciteiten van onze audiotours en website. Lennert De Vroey, Kato Vanackere, Selien Bosseloo, Bert Delanoeije en Nicolas Anné leenden hun stemmen aan de luisterwandelingen. 

Voor verschillende projecten werken we samen met diverse partners. Luisterwandelingen Magisch Rivierenland en Into the Woods werden gerealiseerd in samenwerking met Natuurpunt Mechelen en BOS+ en met steun van de Vlaamse Overheid. Wildernissen wordt gerealiseerd in samenspraak met filosofiehuis Het zoekend hert°The searching deer

Ons verhaal. 

bottom of page