Over ons. 

WIilderhistories is een expeditie van Hannes Delanoeije en Linde De Vroey.

We delen een fascinatie voor de vergeten lagen van de geschiedenis, oude mythen en wandelingen op wilde plaatsen.

 

Voor onze projecten werken we samen met andere wildebrassen voor grafische vormgeving, webdesign, muziek, tekst en stemmenwerk. 

_DSC1316.JPG

Linde De Vroey

Linde studeerde geschiedenis en filosofie. Ze werkt als zelfstandig schrijver, onderzoeker en projectleider voor verschillende musea en instellingen, doceerde cultuurgeschiedenis en begeleidt reizen aan de Vrije Hogeschool Zeist. Linde is van kinds af gegrepen door Griekse mythen, middeleeuwse verhalen, magische praktijken en wilde natuur. Die fascinatie leidde tot een historische en filosofische zoektocht naar mythische, betoverde en tragische wereldbeelden en hun impact op de manier waarop mensen de natuur bekijken en behandelen. Bij Wilderhistories vertaalt Linde het onderzoek naar deze oude mythen, praktijken en wereldbeelden naar actuele, historische en literaire verhalen. 

linde@wilderhistories.be 

Hannes Delanoeije

Hannes studeerde geschiedenis en volgde nadien de lerarenopleiding. Hij werkt in het volwassenenonderwijs. Als zelfstandig gids geeft hij rondleidingen in musea. Hannes kende een jeugd dicht bij de natuur met veel ruimte om de ridderverhalen, die hij -te vaak- las na te spelen. De fascinatie voor de verbinding tussen cultuur en natuur, de plaats en de rol die de mens hierin kan opnemen, bleven een leidraad in zijn leven. Bij Wilderhistories kan Hannes deze lijnen omzetten in verhalen die de verbeelding prikkelen en die aanzetten tot nadenken over de wereld rondom ons.

hannes@wilderhistories.be

_DSC1120.JPG