Onze missie. 

WIJ GRAVEN NAAR EEN WILDER VERLEDEN EN DROMEN VAN EEN WILDERE WERELD

Een wildere geschiedenis.

Ons verleden is een web van kronkelbaantjes en dwaalwegen. De geschiedenisboeken herleiden deze zijsporen graag tot een gebaand pad. Op dit pad neemt de winnaar van de geschiedenis doorgaans het woord. 

 

Wilderhistories hecht belang aan de minder betreden paden van het verleden. Wij zoeken de dwaalwegen op, leggen ons oor te luisteren bij dolende voorbijgangers, en laten hun stem weer klinken. Zo geven we zuurstof aan verdrongen of vergeten perspectieven. 

 

Die vele stemmen vertellen vaak een ander, onverwacht verhaal. Ze getuigen van een mens die met ongetemde ogen naar zijn omgeving kijkt. Ze verhalen van een natuur die luistert en spreekt. Ze werpen de toehoorder in een wildere wereld.

_DSC1241.JPG
_DSC1286.JPG

Een geschiedenis van wilde plaatsen.

Elke plaats heeft een verhaal te vertellen, en elk verhaal is verbonden aan een plaats. Archeologen graven naar scherven en stenen om het verleden van een plek te ontcijferen. Wilderhistories graaft naar herinneringen en verhalen die een plaats een nieuwe dimensie geven. 

 

Wilderhistories vertelt verhalen over het wilde buitenleven en over de mens die leeft, denkt en droomt in en met zijn nabije leefomgeving. Die omgeving vormt de ondergrond van ons verleden, heden en toekomst, een wild canvas getekend door grote en kleine schouwspelen. 

 

Wilderhistories brengt geschiedenis van en in de buitenlucht, via wandelingen en openlucht-expo’s. Het landschap is ons museum, binnen en buiten de stad.