top of page

Onze missie. 

WIJ GRAVEN NAAR EEN WILDER VERLEDEN EN VERBEELDEN EEN WILDERE WERELD

Een wildere geschiedenis.

Ons verleden is een web van kronkelbaantjes en dwaalwegen. De geschiedenisboeken herleiden deze zijsporen graag tot een gebaand pad. Op dit pad neemt de winnaar van de geschiedenis doorgaans het woord. 

 

Wilderhistories hecht belang aan de minder betreden paden van het verleden. Wij zoeken de dwaalwegen op, leggen ons oor te luisteren bij dolende voorbijgangers, en laten hun stem weer klinken. Zo geven we zuurstof aan verdrongen of vergeten perspectieven. 

 

Die vele stemmen vertellen vaak een ander, onverwacht verhaal. Ze getuigen van een mens die met ongetemde ogen naar zijn omgeving kijkt. Ze verhalen van een natuur die luistert en spreekt. Ze werpen de toehoorder in een wildere wereld.

_DSC1286.JPG
IMG_3486.JPG

Een geschiedenis van wilde plaatsen.

Elke plaats heeft een verhaal te vertellen, en elk verhaal is verbonden aan een plaats. Archeologen graven naar scherven en stenen om het verleden van een plek te ontcijferen. Wilderhistories graaft naar herinneringen en verhalen die een plaats een nieuwe dimensie geven. 

 

Wilderhistories vertelt verhalen over het wilde buitenleven en over de mens die leeft, denkt en droomt in en met zijn nabije leefomgeving. Die omgeving vormt de ondergrond van ons verleden, heden en toekomst, een wild canvas getekend door grote en kleine schouwspelen. 

 

Wilderhistories brengt geschiedenis van en in de buitenlucht, via wandelingen en openlucht-expo’s. Het landschap is ons museum, binnen en buiten de stad.

Een verwilderd narratief.

De verhalen die we telkens opnieuw vertellen over verleden, heden en toekomst scheppen de limieten voor onze verbeelding. Zij geven de grenzen aan van wat we ons kunnen en willen indenken, bedenken en overdenken. 

 

Wilderhistories wil de heersende narratieven opentrekken en zo een wildere verbeelding aanwakkeren. We zoeken naar alternatieve en subversieve stemmen die thuis zijn in de wildernis van de kunst, de jungle of het denken. Samen overschrijden we de grenzen tussen natuur en cultuur en bevragen we het onderscheid tussen wildheid en domesticatie. Op zoek naar wildere verhalen om de toekomst mee in te gaan. 

 

_DSC1241.JPG
bottom of page