top of page

Magisch Rivierenland 
op tocht met de Nix 
EEN WANDELLUISTERSPEL IN HET MECHELS BROEK

KAART_NIX_DEF_JPG.jpg
AC4C6B3E-2852-4791-88EC-8C44E7A02614.JPG

Nix is wat het lijkt...

Lang geleden spookten de legenden over de Nix door het moerasland rond Mechelen. Soms verschijnt hij als een Nekkerduivel die wandelaars het moeras intrekt, soms als een muzikaal waterwezen dat poelen en rivieren beschermt. Maar Nix is niks meer sinds preker Rombout hem zijn naam en faam afnam. Ga op queeste met de Nix op zoek naar zijn geheime, gestolen naam, en leer de wilde natuur en de geschiedenis van het Mechels Broek van een andere kant kennen. Maar let op! Want niks is wat het lijkt in de Anderwaterwereld, de oude wereld van de wilde natuur... 

KAART_NIX_DEF_JPG.jpg

Download de Magische Kaart van Nix

Bij dit wandelluisterspel hoort een papieren kaart. Die kan je ophalen bij Natuurpunt Mechels Rivierengebied of bij Visit Mechelen. Je kan de kaart ook hier downloaden als PDF en afprinten. 

De Ballade der Nixnutten

Kan jij niet genoeg krijgen van de Nix en zijn betoverende muziek? Herbeluister hier dan het lied van de Nix aka de Ballade der Nixnutten! 

izi.TRAVEL mobiele App 

Je kan Magisch Rivierenland makkelijk volgen via izi.TRAVEL. izi.TRAVEL is een gratis mobiele App en webapplicatie waarin je een route kan volgen, audio-fragmenten kan luisteren en quizvragen kan oplossen. 

 

Download de App op je smartphone in de App Store of Play Store. 

Scan de QR-code om de route te starten!  

qr_wilderhistories_nix_nologo.png

Route door het Mechels Broek

De route van Magisch Rivierenland loopt door natuurgebied Mechels Broek. De route vertrekt en eindigt aan de ingang van het Mechels Broek aan de parking van de Nekker, Spuibeekstraat, 2800 Mechelen. De Nekker is makkelijk bereikbaar met de fiets vanuit Mechelen Centrum, of met de trein en te voet vanuit station Mechelen-Nekkerspoel. 

 

Vanaf de parking volg je het pad richting Mechels Broek (de A.S. Adventure wandeling). 

 

De wandeling is 5,4 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. 

IMG_3483.jpg

Zoek naar tekens en aanwijzingen 

Magisch Rivierenland is een wandelluisterspel voor individuen en bubbels met kinderen vanaf 10 jaar. Onderweg word je op de proef gesteld door heksen en heiligen, mysterieuze brugwachters en waterwezens. Ontmoet de kleurrijke figuren van deze plek, luister naar de legenden van 't Mechels Broek, los raadsels op, zoek naar geheime tekens in de natuur, leer over kruiden en bomen, zing mee met de ballade van Nix, en ontdek hoe een echte Nixnut de natuur met nieuwe ogen bekijkt. 

(Her)beluister de avonturen van Nix en preker Rombout... 

Wil je de avonturen van de Nix en preker Rombout nog eens terugluisteren? Of wil je alvast een voorproefje van de wandeling horen?  

Beluister de podcasts dan via Soundcloud! 

Praktische instructies

Meedoen is heel eenvoudig! Volg gewoon de volgende stappen: 

1) Doe je wandelschoenen aan, neem een smartphone mee met koptelefoon/oortjes en voldoende batterij. 

2) Begeef je naar het startpunt van de route. 

3) Breng je magische kaart mee of haal er een op aan de start van de wandeling.

4) Download de izi.TRAVEL App, scan de QR-code op de kaart of deze site, en druk op start. 

5) Zorg ervoor dat je gps-signaal en mobiele data aanstaan. Zet je koptelefoon op, doe je oortjes in en zet je geluid aan. 

6) Volg de route op de kaart. De audiofragmenten beginnen vanzelf te spelen wanneer je op de juiste locatie aankomt. 

7) Wandel gerust verder terwijl je luistert. Luister naar de instructies om geen aanwijzingen te missen! 

Goede reis en veel geluk, Nixnut! 

Magisch Rivierenland is een productie van Wilderhistories voor Natuurpunt Mechels Rivierenland met steun van de Vlaamse Overheid. 

 

Concept, tekst & montage: Hannes Delanoeije & Linde De Vroey. Stemmen: Lennert De Vroey, Selien Bosseloo, Bert Delanoeije, Nicolas Anné, Linde De Vroey & Hannes Delanoeije. Muziek: Nicolas Anné, Lennert De Vroey & Kobe Van Olmen. Vormgeving: Judith Herman. Postproductie & web: Valentin Beyer. Met dank aan Ann Pinceel. 

natuurpunt_logo_groen.png
Vlaanderen_verbeelding werkt.png
162163289_1244565409350555_2821794114485
bottom of page