top of page

INTO THE WOODS #BOSCAST 

Into the Woods is een luisterwandeling die je zelf volgt via je smartphone. Wandel door het bos en laat je onderdompelen in het verhaal van het woud door woudzoekers en zangers. Zij nemen je mee langs de grenzen van wildernis en civilisatie, naar de betekenis van bos en wilde natuur in onze cultuur, geschiedenis en verbeelding. 

Je kan Into the Woods makkelijk volgen via izi.TRAVEL. izi.TRAVEL is een gratis mobiele applicatie voor audiotours. Het is heel eenvoudig! Volg de onderstaande stappen:

 

1) Download de izi.TRAVEL App op je smartphone en zoek op 'Into the Woods' of scan de QR-code hieronder. 

2) Download de audiotour naar je smartphone.

 

3) Download en/of print de routekaart hiernaast. 

 

4) Laad je smartphone op, neem je oortjes of koptelefoon, trek je wandelschoenen aan en begeef je naar het startpunt van de route: treinstation Gontrode.   

 

5) Zorg ervoor dat je gps-signaal en mobiele data aanstaan. Doe je oortjes in en zet je geluid aan. Luister nog even naar de instructies en druk op start! 

6) Steek je smartphone in je broekzak. Volg de route op de kaart. De audiofragmenten beginnen vanzelf te spelen wanneer je op de juiste locatie aankomt. Wandel gerust verder terwijl je luistert. 

Wanneer een audiofragment niet vanzelf begint te spelen, pikt je telefoon waarschijnlijk het GPS-signaal niet op. Check voor de zekerheid of je locatie gedeeld wordt met izi.TRAVEL (>> instellingen >> locatie delen >> izi.TRAVEL >> toestaan bij gebruik App). Werkt dit nog steeds niet, dan kan je handmatig op de juiste stop duwen in de App. 

Wanneer je even wil pauzeren in het midden van een luisterfragment, druk je eenvoudigweg op 'pauze'. Vergeet daarna niet het fragment uit te luisteren, anders begint het volgende fragment niet te spelen! 

Veel geluk, woudzoeker! 

GENT qr-code-2.png

DOWNLOAD DE ROUTEKAART 

Om jullie goed en wel langs de kronkelwegen van het bos te leiden, maakten we een kaart met de route en stops voor woudzoekers. Zo kan je je smartphone gewoon in je broekzak laten zitten. Download de kaart en route-instructies hier in PDF-formaat . 

2.png

SELVA OSCURA: HET WOUDLIED

Onze favoriete muzikanten Nicolas Anné, Lennert De Vroey en Kobe Van Olmen maakten voor deze luisterwandeling een prachtig lied met de stem van het woud. Het existentiële 'Selva Oscura' neemt je mee over dwaalwegen door donkere bossen, van Dante's Divina Comedia tot in het bladerdek van oude beuken.  Luister het lied hieronder terug! 

START EN EINDE VAN DE ROUTE 

De route van Into the Woods loopt door het Aalmoeseneiebos in Gontrode, aan weerszijden van de spoorweg die het bos in tweeën deelt. Een deel van de route gaat langs de velden en wegels rond de dorpskern.  

 

De route vertrekt en eindigt aan het treinstation van Gontrode. Het treinstation Gontrode is te bereiken met de fiets of trein vanuit Gent. 

 

Vanaf het station loop je een klein stukje parallel met de spoorweg. Volg de bocht naar rechts tot je aan de ingang van het Aalmoeseneiebos komt. Hier begint je verhaal... 

 

De wandeling is zo'n 6 km lang en duurt ongeveer 1u45m. 

WAAROM INTO THE WOODS?

Meer dan ooit hervonden we het voorbije jaar het bos rondom ons. Als een toevluchtsoord, een ontmoetings-plaats of een uitlaapklep. Maar hoe kijken wij als mens naar de natuur rondom ons, en wat vertelt dat over onszelf en onze cultuur? Waar leggen we de lijn tussen de ordelijke wereld van de beschaving en de wilde wereld van het woud? En was dat vroeger anders? Op welke manieren hebben we door de jaren heen de grenzen afgebakend, verlegd en overschreden?  

In het mooie Rodeland, tussen eeuwenoude en piepjonge bossen, akkers en weiden, voert een audiotocht je mee door verleden en toekomst, langs talloze manieren om een bos te bekijken. Elf inspirerende verhalen op de grens tussen cultuur en natuur. Trek je wandelschoenen aan, neem je koptelefoon en zoek je weg door dit fascinerende landschap. Laat je meevoeren door legenden en dromen, door wetenschappers en vertellers. Bewandel de grenzen tussen wildernis en beschaving en ontdek: er zijn zoveel ontelbare manieren om een bos te begrijpen.  

Into the Woods
manieren om een bos te bekijken


EEN LUISTERWANDELING OP DE GRENS VAN WILDERNIS EN CIVILISATIE IN GONTRODE, GENT

DIT WAS INTO THE WOODS OPENINGSNOCTURNE

 

8 JULI 2021, BOS+, GONTRODE

A38DAFB4-42FA-400E-ACAB-EFFE0F01FC3F.JPG
038BCC12-9E00-4621-83EE-733BC43F5DA8.JPG
E112C5D6-2518-4FD7-8E21-DD9B68683AB5.JPG
IMG_4783.JPG
IMG_4798.JPG
D1158C0D-7747-4C4D-94FB-2D1F780AE13C 2.jpg

“To understand the wild you must first understand the wood.” - Robert MacFarlane

“It is in vain to dream of a wildness distant from ourselves. There is none such.”  - Henry David Thoreau

“That thing the nature of which is totally unknown to you is usually what you need to find, and finding it is a matter of getting lost.” - Rebecca Solnit

 "Zomaar ergens midden in mijn leven, vond ik mezelf terug in een donker woud, omdat ik van de rechte weg was afgedwaald." - Dante Alighieri 

Into the Woods is een productie van Wilderhistories voor Bos+ vzw met steun van de Vlaamse Overheid. 

Concept, tekst & montage: Hannes Delanoeije & Linde De Vroey. Stemmen: Lennert De Vroey & Kato Vanackere. Muziek: Nicolas Anné, Lennert De Vroey & Kobe Van Olmen. Postproductie: Valentin Beyer. Kaart & beeld: Linde De Vroey. Met dank aan Tine De Kezel & Laure De Vroey. 

162163289_1244565409350555_2821794114485
bosplus logo.gif
Vlaanderen_verbeelding werkt.png
bottom of page